Over mij

Wat leuk dat je mijn site bezoekt! Ik ben Patricia en de natuur is voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. 

Alles wat groeit en bloeit prikkelt mijn nieuwsgierigheid. Mijn hart klopt sneller van ecologische systemen, biodiversiteit, rewilding en permacultuur. Waar ik eerder dacht natuur buiten de stad te vinden, ervaar ik in mijn kleine stadstuinen dat levende natuur overál mogelijk is. 

Met veel plezier en kennis breng ik de natuur graag tot aan de drempels van jouw huis of bedrijf. Ik geloof in een groene, gezonde en gezellige buitenruimte. Mijn overtuiging is dat mensen natuur nodig hebben.

 

Biesbosch

Geboren en getogen op het eiland van Dordrecht met als
favoriete plek de Biesbosch. 

Dat heb ik misschien in de genen meegekregen. Mijn ene opa was er eendenkooiker en mijn andere opa verzamelde er aangespoeld hout en maakte er meubels van. 

Als kind kwam ik er graag en dat is nooit veranderd.

Je vindt mij regelmatig fietsend, wandelend of zwemmend in de Biesbosch. Zo houd ik balans in het drukke bestaan. 

 

 

Eigenheid

Naast de enorme liefde voor mijn zoons, familie en vrienden hou ik buitengewoon veel van de natuur. 

Met mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid schep ik veel plezier in het creëren en ontwikkelen van nieuwe dingen. 

Observeren en verwonderen doe ik graag. 

Ik vroeg anderen mij te omschrijven en kreeg dit terug: ondernemend, analytisch, autonoom, slim, gedreven, verfrissende kijk, sensitief, verbindend, grappig en intens levend.

 

Bezige bij

Mijn werkachtergrond is in Zorg en Welzijn waar ik na het behalen van mijn diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) verschillende functies heb bekleed, van Coördinerend begeleider tot Trainer. 

Momenteel werk ik parttime als mantelzorgconsulent bij MEE-Vivenz. 

Vanuit mijn leergierigheid volgde ik veel verschillende studies/cursussen. 

In 2020 kwam daar het behalen van de PDC (Permaculture Design Course) bij

 

Permacultuur

In 2015 hoorde ik tijdens een cursus ecologisch tuinieren voor het eerst over Permacultuur. 

Ik was direct geboeid door het ontwerpsysteem dat zó logisch is, dat je je afvraagt waarom we het niet allemaal toepassen. 

Na het verslinden van boeken over Permacultuur ontwierp ik mijn volkstuin waar een eetbaar paradijsje ontstond vol biodiversiteit. 

Ik voel mij thuis bij de ethische principes van Permacultuur: Zorg voor de aarde, zorg voor de mens, deel in de overvloed.


Plant & Pluk

In 2019 (inmiddels verhuisd) besloot ik de opleiding PDC te gaan doen en kon direct aan de slag met het vergroenen van mijn tuinen. 

Bij Puur Permacultuur leerde ik de ins en outs en kon nog meer praktisch bijleren. In 2020 rondde ik positief de PDC af. 

Datzelfde jaar zag Plant & Pluk het levenslicht waarin ik met veel plezier en aandacht adviezen geef en ontwerpen maak voor een eetbare tuin. 

Plant & Pluk is een logisch gevolg van mijn grote liefde voor de natuur.